12 mars 2022
14:00

Säffle SK Div 3

Referat: Bengtsfors IF - Säffle SK Div 3

Under lördagen spelade BIF sin andra träningsmatch mot Säffle SK U. Matchen spelades äntligen hemma på Långevi då frivilliga har jobbat med att få bort is från planen ända sedan i onsdags och på lördag förmiddag blev planen klar i spelbart skick. Vi vill rikta ett stort tack till alla som har ställt upp för att få ordning på planen.
Nu till matchen som spelades, BIF gjorde första målet redan i den 3 minuten, Madelen Johannesson slår in en hörna direkt i bortre krysset. Säffle som är ett lag som vill spela boll började att hitta rätt i spelvändningar och i den 13 minuten så kom 1-1 efter en snabb spelvändning, man kom runt på kanten och slog ett inlägg som boxades bort av Emma Murphy i målet, bollen hamnade hos Elise Möller Lööf som satte bollen säkert i mål. Nu var Säffle på gång och minuten senare så gjorde man 1-2 på ett liknande sätt, denna gång så var det Emelie Augustin som gjorde målet. Efter målet så började BIF hitta rätt i positionspelet och kunde därmed också få ett bollinehav som gjorde att spelet från BIFs sidan lugnade ner sig lite och vi började bygga anfall. Men det skulle dröja till den 41 minuten då kvitteringen kom genom att BIF vinner bollen på SSKs planhalva efter bra presspel, Madelen får tag i bollen och kommer runt på kanten och in i straffområdet, flera spelare gör sig spelbara och Frida Enarsson får bollen och sätter den säkert i mål. Minuten senare var det dags igen denna gång låg BIF rätt i positionerna och satte press på SSK spelare som kunde inte göra annat än att spela hemmåt, Madelen snappade upp detta och vann sin närkamp och bollen driblade sedan av två SSK försvarare och satte sitt andra mål för dagen. I den andra halvleken så är det BIF som har hand om matchen och i den 52 minuten kommer 4-2 målet på en retur efter skott av Joline Carlsson, Målet görs av Tilda Johansson som är först på returen och smäller upp bollen i nättaket. Det ska dröja till den 81 minuten då Madelen gör sitt tredje mål för dagen, framspelad av Lina Olsson. Lina hittar Madelen på mittplan hon tar med sig bollen och lurar sina motståndare, flera BIF spelare följer med och ger alternativ: Madelen sätter bollen säkert i mål. BIF vinner matchen på ett bra försvarsspel över hela planen och ett konstruktivt anfallsspel. Målskyttar Madelen 3, Tilda 1 och Frida 1. På onsdag kommer man att möta DFFs F-05 i en match på 2x25 min på Långevi. Den startar kl 19.30. Forza BIF!!